Äntligen husbilspremiär…

Publicerad

Efter sju sorger och åtta bedrövelser, eller rättare sagt en värme som inte fungerar, trubbel med dieseltanken (möss för andra gången… GRR) så det väntar ombesiktning, service och kamremsbyte var det i torsdags äntligen dags för årets premiärtur. Vi hade bestämt träff med Yvonne och Jakob ( med bloggen JoYtillsammans) på ställplatsen i Valbodalens småbåtshamn. Ställplatsen ligger ett par km innan Lysekil och vi har bara varit framme och tittat där med personbil men tyckte då att det såg så trevligt ut. Nu låg det naturligtvis massor med båtar kvar på land men sommartid ska det enligt appen Park4night finnas 57 platser. Det mesta i service utom tömning av gråvatten finns. Gråvatten får tömmas vid en ny fräsch servicestation vid ställplatsen vid Kolholmarna. I år kostar det 260 kr/ natt på alla Lysekils ställplatser och det betalas lätt via mobilen.

Nu var det ingen trängsel där och vi blev totalt fyra husbilar där över natten. Eftersom vi kom fram på eftermiddagen byttes ”komma-fram-ölen” mot kaffe och en liten whisky, nog så gott.

Det som lockade oss mest här ute var den omtalade Västerhavspromenaden, som färdigställdes 2023. Det är en drygt 1 km lång tillgänglighetsanpassad bryggpromenad från Valbodalen till Ålevik. den är helt utformad för att följa de klippformationer den är byggd runt och smälter så fint in i naturen. Nu var det ju inte väder för någon njutbar vårpromenad men med långkalsonger, tjocka jackor, vantar och mössor fick vi åtminstone massor med frisk luft och tänk så härligt att promenera här en vacker sommarkväll. Flera fina ställen att slå sig ner på fanns också efter vägen.

Det är den ideella föreningen Lysekils Vänner som under tre år har skapat den fina bryggpromenaden. Det påstås att det gått åt 15 000 ideella arbetstimmar och otroliga 48 000 skruv för att vi ska kunna få njuta här.

Eftersom det lovades mängder med regn större delen av fredagen bestämde vi oss för att flytta in till centrum och ställplatsen på Bangårdsgatan. Nog var det tur att vi åkte dit på förmiddagen eftersom det inte dröjde länge innan det var fullt på de 18? platserna. Hur ska det bli i sommar då det var fullt en fredag lunch i mitten av april och då det dessutom var ett bedrövligt väder.

Efter lunch och en power nap blev det en promenad i staden, då regnet hade upphört. Vi gick upp mot den enorma kyrkan som tyvärr var stängd för besökare. Den är självklart byggd i granit, 1899-1901, och är Bohusläns största kyrka.

Sedan fortsatte vi ännu högre upp på berget, där det låg ett litet utsiktstorn, där utsikten denna dimmiga, gråa dag inte var något att skryta om.

Vårt mål denna dag var annars att få njuta av en räkmacka och ett glas vitt. Vi hade läst om restaurangen Norra Hamnen 5, som fått bra recensioner, men när vi kom dit var det AW denna fredag eftermiddag och någon räksmörgås kunde inte serveras förrän senare på kvällen. Till slut hittade vi ett ställe där vi blev serverade var sin räksmörgås, vilket hör till när man gästar fisk- och skaldjursmetropolerna på västkusten.

Senare på kvällen var vi tvungna att följa Sveriges nya golfstjärna Ludvig Åberg, under hans första Masters på Augusta och vad passade bättre till det än ett glas bubbel och lite plockmat.

Sedan sov vi gott innan vi vaknade upp till en ny dag med dimma och nu också vindar som nådde storm i byarna, men det får bli en annan historia.

17 svar till ”Äntligen husbilspremiär…”

  1. Anette Nilsson profilbild
    Anette Nilsson

    Trist med problem på husbilen och trist med möss! Har de förstört något?
    Visst är bryggpromenaden otroligt fint gjord. Vi har gått den flera gånger och nyfiken på den nya delen. Tänker oss dit i maj. Blir ingen husbilsåkning just nu. För mycket annat i almanackan som måste hanteras. Men vi längtar ut hela tiden😅 Lycka till med allt ert fix på husbilen.

    Gilla

    1. Britt-Marie Lundgren Holm & Lars Holm profilbild
      Britt-Marie Lundgren Holm & Lars Holm

      Den här gången hade de usla mössen tuggat på någon liten propp på dieseltanken så ett litet läckage fanns som vi inte märkt av, men som upptäcktes på besiktningen. Nu är det fixat på verkstad men vi ska se oss omkring efter något annat ställe att vinterförvara Laikan på. Nu har uslingarna förstört för oss två gånger och inget vi vill vara med om. I morgon ska vi lämna in Laikan i Jönköping för att fixa värmen, fukttest och ett par garantiärenden så nu är vi utan bil en vecka, därför var det extra mysigt att komma ut några dagar.

      Gilla

      1. Matts Torebring profilbild

        Vilken njutbar strandpromenad! Fantastiskt!

        Våren är nästan som tiden före julafton, då skall precis att hända och det nästan stressar mig lite med service, besiktning, däckbyten och fukttest.

        Gilla

      2. Britt-Marie Lundgren Holm & Lars Holm profilbild
        Britt-Marie Lundgren Holm & Lars Holm

        Den här strandpromenaden ska vi försöka gå någon gång i behagligt väder, men antar att det under högsäsong är massor med folk där. Ett otroligt bygge är det i alla fall, där man lyckats bygga en helt anpassad ramp upp och ner över bergen.
        Visst är det mycket som ska ske så här på våren.

        Gilla

  2. rotstigen3 profilbild
    rotstigen3

    God morgon, Tråkigt det där med möss, ni har inte funderat över om ni skall vinterförvara bilen någon annanstans? Det kan bli riktigt dyrt om man har otur. Härliga bilder med kompisarna, fin promenadväg, finns något liknande i Uddevalla vi bruka gå, så härligt vid havet. Ha en go fortsättning!

    Gilla

    1. Britt-Marie Lundgren Holm & Lars Holm profilbild
      Britt-Marie Lundgren Holm & Lars Holm

      Nej, möss är ingen rolig historia så vi ska se om vi kan hitta någon annan plats att förvara den på där vi samtidigt kan ta den in och ut när vi vill.
      Promenadvägen var verkligen fin och vi tror att det är något liknande utanför Uddevalla.

      Gilla

  3. Tony profilbild

    Tråkigt med problemen. Inser att det inte bara är att backa ut och fara iväg efter en vinterförvaring. Men nu är ni i alla fall på vägen igen.

    Gilla

    1. Britt-Marie Lundgren Holm & Lars Holm profilbild
      Britt-Marie Lundgren Holm & Lars Holm

      Nog finns det en hel del att göra med husbilen på våren. Idag har vi kört ner den till Jönköping för en del garantiärenden samt fukttest och fix med värmen.

      Gilla

      1. Tony profilbild

        Fukttest måste ju vara bra att göra. Minns hur många beg. husvagnar som hade fuktproblem när vi letade efter en bra vagn förr i tiden.

        Gilla

  4. Anna i Portugal profilbild

    Så trist att mössen förstör för er! En trevlig utflykt blev det i alla fall och räkmacka är aldrig fel. Den strandpromenaden såg jättetrevlig ut, fast det var tydligt att det var kallt 🙂 Ha en fin måndag!

    Gilla

    1. Britt-Marie Lundgren Holm & Lars Holm profilbild
      Britt-Marie Lundgren Holm & Lars Holm

      Nedrans möss! Vi ska se om vi hittar något annat ställe att vinterförvara bilen på. Strandpromenaden ska vi försöka få till en promenad på i lite bättre väder för det var verkligen ett imponerande bygge.

      Gilla

  5. Znogge profilbild

    Det var en hel del problem med er husbil men så skönt att de är åtgärdade så att ni kom iväg på er premiärtur. Vilken härlig strandpromenad och jag kan tänka mig att det var trevligt att promenera där även om vädret kanske inte var det allra bästa. Härliga dagar fick ni i alla fall och nu är säsongen igång för er.

    Gilla

    1. Britt-Marie Lundgren Holm & Lars Holm profilbild
      Britt-Marie Lundgren Holm & Lars Holm

      I år har vi verkligen inte haft någon spikrak resa till husbilspremiären och som om det inte varit nog så fick vi ett stort stenskott i framrutan när vi körde ner den till Jönköping för garantireparationerna mm så nästa onsdag sa rutan bytas. Vi fick hur som helst härliga dagar med goda vänner i Lysekil.

      Gilla

  6. Anita profilbild

    Nu läser jag inläggen i bakvänd ordning med det går ju bra det också. Det är väldigt trist med mössen. Usch så de kan förstöra. Men ni fick i varje fall trevliga dagar med era vänner även om inte vädret var det bästa. Då gäller det att klä på sig ordentligt. Men hur ska det gå i sommar med ställplatsen om det var så många husbilar där under en dag. Förstår att det är populärt för det ser verkligen fint ut. Tur att ni fick er efterlängtade räksmörgås.

    Ludvig Åberg visste ni inte den kvällen hur det skulle gå för men det vet vi ju nu. Dag två gjorde han ju dessutom bästa rundan av alla i den hårda vinden. Som du skrev i svaret på min förra kommentar. Han verkar så otroligt sympatisk och det märktes att publiken tyckte väldigt mycket om honom. Ser fram mot att följa honom i fortsättningen.

    Gilla

    1. Britt-Marie Lundgren Holm & Lars Holm profilbild
      Britt-Marie Lundgren Holm & Lars Holm

      Vi fick riktigt trevliga dagar i Lysekil och föredra de här västkustmetropolerna utanför högsäsongen även om det kanske är lite behagligare om någon månad. Räksmörgåsen var riktigt god även om vi förväntat oss utsikten och miljön på Norra Hamnen 5, men det får bli en annan gång.
      Vi får förhoppningsvis följa Ludvig Åberg i många framgångsrika år, men vad som helst kan hända i denna nyckfulla sport….

      Gilla

  7. Ditte profilbild

    Så trist med mösswn och en del annat som ställt till det för er. Men ni kom till Lysekil och fick en perfekt plats. Har varit i Lysekil en hel del när jag resejobbat och det var trevligt att komma tillbaka.

    Fina bilder trots att solen vilade sig i form. Och Västkusten är ju fin helt oavsett. Trevligt också att träffa Yvonne och Jacob. Nu ska jag läsa vidare.

    Och golfen! Visst såg vi den.

    Ha det fortsatt bra och öskar er lite sol.

    Gilla

    1. Britt-Marie Lundgren Holm & Lars Holm profilbild
      Britt-Marie Lundgren Holm & Lars Holm

      Det är alltid lika skoj att träffa Yvonne och Jakob, oavsett väder och husbilspremiär är också lite speciellt varje år. Det blev en fin helg och vad gäller väder så finns det kläder för det mesta…

      Gilla

Lämna en kommentar

Blogg på WordPress.com.