Är det detta som är Vår-vinter??

Publicerad

Vilken vecka vi haft men hur fort har den inte gått… Påskhelgen bjöd på vårväder och vi hann göra utflykter bland vårblommor och knoppande löv, sedan kom tisdagen med en ordentlig snösmocka där Falköping enligt pressen hamnade i topp med 42 cm blöt snö.

Samma dag skulle Ellen, ett av barnbarnen komma med tåget från Göteborg och vi bad dem kolla så tågen verkligen gick för inte ville vi ut på några småvägar för att hämta på någon annan station när vi matades med nyheter om bilar fast i köer, bilar i dikena osv. Tågen gick som de skulle och vi fick istället ett par riktigt lugna dagar inomhus med massor med sällskapsspel och kortspel, samt ett och annat kakbak.

På onsdagen vaknade vi till en riktigt vacker vinterdag så nu blev det en utflykt till Trandansen, för att se dem i ett snölandskap. Är man snart 15 år kanske det inte är höjden av nöje att åka och titta på skränande fåglar men det hör till om man är på Falbygden under trantider…

På torsdagen lovades mer snö men den här gången blev det snöblandat regn och snötäcket blev inte tjockare, tack och lov, för på fredagen var det dags att hämta hem Laikan från verkstaden där den har fått service och försetts med en ny kamrem. Nu väntar besiktning på måndag och sedan hoppas vi få ordning på värmen så det kan bli premiärtur.

På lördagen blev det en tur till Lidköping där två barnbarn deltog i den sprillans nya handbollscupen, Vänerbollen. Det var Edith, 12 år, som spelar med BK Heid och hemmaspelaren Edwin, 11 år, som spelade med HK Lidköping. Det är alltid skoj att få se de unga spelarna och så skoj de har på cup. Naturligtvis blev det ett besök på Garströms anrika café vid torget när vi ändå var på Lidköpingsbesök.

På kvällen hade vi blivit erbjudna biljetter till Falköpings Sångsällskaps hyllning till ABBA, på dagen 50 år efter segern i Brighton. Det var verkligen duktiga amatörer så vi fick två timmars musikalisk njutning i en fullsatt teatersalong.

Något nattsudd blev det inte eftersom väckarklockan ringde redan 04:20 igår!! och varför detta?? Jo, vi skulle träffa medlemmar i fotoklubben ute vid Trandansen kl 05:30 för att se när tranorna kom tillbaka från sin nattsömn. Nu fick vi tyvärr inte någon vacker soluppgång att njuta av så första fotot är från ett annat år, då vi sov där ute i husbilen och väcktes av fåglarnas morgonkör.

Vi fick hur som helst en trevlig morgon och efter ett par timmar började vi längta efter kaffe och frukostmacka. Visst hade vi tur för vi medan vi satt och fikade började ett duggregn att falla och när vi sedan satt i bilen på vägen hem började det regna på riktigt.

Foto: Kristina Krantz

När vi kom hem behövdes lite vila medan regnet smattrade på rutan och när vi tittade ut vid lunch hade faktiskt den allra mesta snön regnat bort, så skönt!

Som det sägs är hoppet det sista som överger människan, så nu hoppas vi verkligen att detta är årets sista snö för nu är längtan efter vår och värme näst intill olidlig….

12 svar till ”Är det detta som är Vår-vinter??”

  1. Anette Nilsson profilbild
    Anette Nilsson

    Ja vilken vecka det varit med snö och rusk. Nu när man verkligen vill ha vår. Men kan tala om att just idag har vi suttit ute på vår ”morgonbalkong” i bara tunn tröja och här är verkligen fantastiskt soligt och härligt utanför. Gick bort till husbilen för att hämta ett par skor jag glömt och fick öppna dragkedjan på min tunna täckjacka. Nu njuter vi för fullt👏🏻

    Gilla

    1. Britt-Marie Lundgren Holm & Lars Holm profilbild
      Britt-Marie Lundgren Holm & Lars Holm

      Ni fick verkligen känna på den här sista vinteranstormningen, men så skönt att det gick så fort för våren att återta kommandot. Vi har också haft en härlig dag idag med promenad på Ålleberg där det var alldeles blått med blåsippor, så härligt!

      Gilla

  2. Ditte profilbild

    Vad trevligt med barnbarnsbesök och lyckosamt att tåget kom som det skulle. Likaså blev det ju en trevlig tur till handbollscupen i Lidköping.

    J,a visst hoppas och önskar vi att det var årets sista snö som föll. I alla fall här i södra Sverige men jag tror även de norrut vill ha vår nu.

    Roligt att ni kom iväg i den arla morgonstunden till trandansen och fina bilder blev det ju- Roligt att ni också visar hur det kan se ut när det är en mer solig uppgång. Alltid ett stort nöje att se era bilder och när jag ser dem känns det som om jag är på plats. Önskar er en bra vecka.

    I Stockholm är det idag vår i luften men tyvärr får jag nöja mig med balkongen idag. (Har opererat en otrevlig inkräktare högt på låret och får i varje fall idag vila mig i form.)

    Önskar er en fin vecka och hoppas att Laikan nu är klar för nya äventyr.

    Gilla

    1. Britt-Marie Lundgren Holm & Lars Holm profilbild
      Britt-Marie Lundgren Holm & Lars Holm

      Det blev en härlig och omväxlande vecka men oj så fort den gick. Nu får vi verkligen passa på att njuta av fina vårdagar och du mår säkert gott på din fina balkong med härlig utsikt. Skönt att bli av med otrevliga inkräktare, vi får väl alla en del sådant i vår ålder och det gäller att hålla koll på dem.
      tyvärr har vi fått ännu lite fler bekymmer med Laikan, men nu är Försäkringsbolaget vidtalat och Laikan på verkstad igen….. Vill inte tänka på det men tyvärr fick vi väl ett måndagsexemplar och nu får vi göra det bästa utav det.

      Gilla

  3. Znogge profilbild

    Vilka bra och härliga dagar ni har haft trots att vädret kanske inte var det bästa. Här slapp vi snön men det blev rejält kallt ett par dagar. Nu har vi dock kunnat njuta av härlig vårvärme men det ska visst bli sämre nästa vecka.

    Så mysigt med besök av barnbarnet även om det mestadels blev inomhusaktiviteter. Jättehärliga bilder som vanligt!

    Önskar en bra start på den nya veckan!

    Gilla

    1. Britt-Marie Lundgren Holm & Lars Holm profilbild
      Britt-Marie Lundgren Holm & Lars Holm

      Det blev en riktigt bra vecka trots snöoväder och vinterns comeback. Idag har vi också fått riktigt vårväder efter gårdagens regn som nästan smälte bort den kvarvarande snön. Vi har njutit av en skön promenad på Ålleberg på en stig kantad av blåsippor.
      En fin vecka önskar vi er också!

      Gilla

  4. Anita profilbild

    När jag läser inlägget så känns det ändå som ni fick en väldigt fin vecka! Men hu så mycket snö ni fick men så snabbt den gick bort igen. Här frös det på och blev halt som bara den men så kom plusgraderna och då försvann både snö och is. Vilken tur att tågen ändå gick som dom skulle så att ni kunde få fint besök av barnbarnet. Spännande med handbollen. Förstår att dom har det roligt på cupen. Och vilken trevlig ABBA-hyllning ni varit på.

    Trandansen … ja vädret var inte det bästa kanske men det blev säkert ett fint minne ändå. Och de gamla bilderna från den vackra soluppgången är helt magiska.

    Ha nu en fortsatt fin vecka och njut av vårvärmen! Och så hoppas vi på att besiktningen av Laikan går bra på måndag!

    Gilla

    1. Britt-Marie Lundgren Holm & Lars Holm profilbild
      Britt-Marie Lundgren Holm & Lars Holm

      Visst blev det en fin vecka trots snö och vinterväder, tur att vi inte planerat någon tur ut på vägarna. Det blev ett trevligt besök ute på Trandansen och några bilder blev hyfsade även om solen som du kanske såg delvis dolde sig bakom molnen. Idag har vi verkligen njutit av en fin vandring på Ålleberg bland blåsippor, hackspettar och andra fåglar.

      Gilla

  5. Anna i Portugal profilbild

    Vad roligt med fotoutflykten, förstår att det satt gott med kaffe och macka efter den tidiga morgonen (natten!). Fina bilder även om ljuset var annorlunda än ni önskat. Att kolla på handboll är alltid roligt, och jag förstår det blir extra kul när spelarna är välkända 🙂

    Gilla

    1. Britt-Marie Lundgren Holm & Lars Holm profilbild
      Britt-Marie Lundgren Holm & Lars Holm

      Det är alltid skoj att komma ut på fotoutflykt även om det inte är lika kul att gå upp mitt i natten. Tänk att klockan ringde 05:10 varje morgon när jag jobbade… Handboll är alltid skoj att se och oj, vad mycket de små spelarna utvecklas på en säsong. Sedan tror jag det är jättenyttigt för barn idag att ägna sig åt en lagidrott inte bara idrottsmässigt.

      Gilla

  6. JoY profilbild

    Att tåget gick med det tanke på det vädret är otroligt, annars brukar det stanna lite hur som. Kul med spel och mys med barnbarn.
    Fina bilder på tranorna med sina landningsställ utfällda, klara att ta mark. Nu förstår jag, det är så där man ska ligga när det ska fotas, det ska testas nästa gång.
    Den kören, skulle varit på Cirkus och sjungit på ABBAs 50 års dag. Ja man får så klart tycka vad man vill om det programmet, men inget som föll oss i smaken. Trodde först att det var fel på tv ljudet, men falsk sång är svårt att skylla på ljudet. Molly Sanden var bra men annars, nej.
    Kram

    Gilla

    1. Britt-Marie Lundgren Holm & Lars Holm profilbild
      Britt-Marie Lundgren Holm & Lars Holm

      Liggunderlag ska medfölja på fotoutflykter, hi, hi… Han är en jätteduktig fotograf så det fungerar säkert. Vi har läst att ABBA-galan inte fick så bra kritik, men det här var riktigt bra och speciellt några kvinnliga solister hade nog platsat på vilken scen som helst. Nu håller vi tummarna för Laikan så vi kan ses på västkusten annars får vi hitta på något på Falbygden.

      Gilla

Lämna en kommentar

Blogg på WordPress.com.