Praktisera med pixlar, Övning 6 – Fotografera i olika vinklar

Publicerad

Nu har det plötsligt gått en hel månad och det är dags att redovisa uppgift 6 i fotoutmaningarna som anna-forsberg.se förser oss med.

Den här gången gällde utmaningen att fotografera ett och samma motiv från olika vinklar. Vi hade bestämt oss för att ge oss ut i blåsippsbackarna för att fotografera dessa vårens budbärare i alla upptänkliga vinklar. Nu visade det sig att våren har fått både ett och två bakslag så några större mängder blåsippor finns inte hos oss i dagsläget. Istället gick vi löst på en tulpanbukett, som Lars fick på sin födelsedag, just innan det var dags att förpassa den till soppåsen. Vi fotograferade en röd och en vit-röd strimmig tulpan, samt en blommande körsbärskvist.

Röd tulpan:

Vit-röd tulpan:

Och till slut en liten kvist från körsbärsträdet:

Sedan blev en av våra orkidéer avbildade i olika vinklar:

Nu hoppas vi bara att våren ska göra entré på riktigt efter sommartemperaturer i helgen, men SMHI hotar med snö i veckan som kommer så den som lever får se….

12 svar till ”Praktisera med pixlar, Övning 6 – Fotografera i olika vinklar”

  1. Anna i Portugal profilbild

    Vilka härliga bilder! Det blir verkligen något helt annat när en tänker flera olika vinklar. Kul ni hänger på!

    Gilla

    1. Britt-Marie Lundgren Holm & Lars Holm profilbild
      Britt-Marie Lundgren Holm & Lars Holm

      Även om vi ofta fotograferar i olika vinklar gör vi det nog ofta utan någon tanke, blir lite annorlunda när man försöker tänka till. Det vore kul om några fler också ville hänga på men för vår del är det kul att få lite att fundera över och övning kan vi aldrig få för mycket av.

      Gilla

  2. Ditte profilbild

    Alltid väldigt roligt att se era bilder och det helt oavsett. Tycker extra mycket om att era bilder alltid känns naturliga och som om en skulle se dem direkt, i verkligheten. Ibland är ju bilder så redigerade att det ursprungliga knappast finns kvar och att bilden och verkligheten inte alls är densamma. Tycker alltid era bilder känns naturliga och ni har som vanligt lyckats så bra.

    God tanke med blåsipporna men de är ju lite sena så tulpaner, körsbärsblommor och orkidéer blev ju ett gott alternativ. Kan inte välja en favorit utan tyckte alla bilderna var fina och var och en på sitt sätt.

    Gilla

    1. Britt-Marie Lundgren Holm & Lars Holm profilbild
      Britt-Marie Lundgren Holm & Lars Holm

      Skoj att du tycker om våra bilder, Själva är vi kritiska och tycker de är suddiga även om vi vet att riktiga närbilder bara är klara på en specifik punkt. Vi har tänkt att vi ska använda en del av våra pensionärsdagar åt att använda våra kameror och får nog erkänna att ju mer vi fotograferar desto roligare blir det. Därför är det skoj att hänga på Annas utmaningar så vi får tänka till lite.

      Gilla

  3. JoY profilbild

    Intressant att se hur ni fotat. Det där med Vår, blev man snuvad på om man nu ska tro på vad väderleken säger. Snö och blåst, tror inte vi åker ut på vägarna. Kramkram

    Gilla

    1. Britt-Marie Lundgren Holm & Lars Holm profilbild
      Britt-Marie Lundgren Holm & Lars Holm

      Vi var ute och halkade omkring på en gyttjig led igår. Då fick vi äntligen se några förskrämda små blåsippor och årets första tussilago. Stanna ni hemma ett par dygn till. Tycker inte det verkar bli något kul ute på vägarna, inte nog med snö, det ska ju dessutom blåsa riktigt ordentligt.

      Gilla

  4. Znogge profilbild

    Tänk ändå vilken skillnad olika vinklar kan göra! Även om motivet är det samma så blir det ändå så olika och spännande.

    Bra jobbat av er och vackra bilder!

    Gilla

    1. Britt-Marie Lundgren Holm & Lars Holm profilbild
      Britt-Marie Lundgren Holm & Lars Holm

      Tack, tack! Det är lite kul med de här utmaningarna för man får tänka till även om man många gånger kanske gör så utan att tänka.

      Gilla

  5. Matts Torebring profilbild

    Visst var det roligt att under en tid att krypa runt i rabatterna med olika objektiv. Idag fotar jag uteslutande för att det är roligt att spara minnen, typ … ”vad gjorde vi påsken 2012?”

    Gilla

    1. Britt-Marie Lundgren Holm & Lars Holm profilbild
      Britt-Marie Lundgren Holm & Lars Holm

      Vi tycker det fortfarande är skoj att krypa omkring med kamera men tyvärr blir det svårare att komma upp och ner med åren. Annars är vi också mest glada semesterfotografer för att skapa våra egna minnen. Sedan får vi nog inse att våra foton blivit lite bättre än vad de var för kanske 15 år sedan, men övning ska ju ge färdighet.

      Gilla

  6. Anita profilbild

    Tulpaner som håller på att vissna är ofta intressanta att ha som fotomotiv och det visar era bilder. Speciellt tycker jag om bilderna på den rödvita. Så vackert måleriska. Men annars så blev jag väldigt förtjust i körsbärskvisten. Kanske lite extra idag när det blåser kallt och ligger snö på marken. Vad är då bättre än att få njuta av blommande körsbär.

    Gilla

    1. Britt-Marie Lundgren Holm & Lars Holm profilbild
      Britt-Marie Lundgren Holm & Lars Holm

      Skoj du tycker till… Visst är tulpaner nästan vackrast just innan de förpassas till sopkvasten. Visst längtar vi också efter blommande körsbärskvistar nu när vi fick 40 cm snö igår och det väntas mer i morgon….

      Gilla

Lämna en kommentar

Blogg på WordPress.com.